Servicii

Servicii 2019-07-05T13:29:50+00:00

Servicii laser

Debitarea cu laser este o tehnologie ce diminueaza considerabil timpul si costurile de productie. Piesele debitate nu au bavuri si sunt foarte putin influentate termic, fiind usor prelucrabile ulterior in cazul in care se vopsesc in camp electrostatic sau sunt supuse tratamentelor termice si a prelucrarilor mecanice.

Avantajele certe ale taierii cu laser in comparatie cu taierea mecanica sunt reprezentate de usurinta de executare a lucrarilor, dar si de precizia pe care debitarea cu laser o ofera. De asemenea, riscul de deformare de orice fel a materialului debitat cu laser este redus la minim.

Avantajele prelucrarii laser:

Precizia si posibilitatea realizarii de detalii fine, posibilitatea redarii formelor dorite chiar si la scara mica.

Timpul de prelucrare si pregatire a materialelor pentru prelucrare este redus.

Datorita faptului ca tehnologia laser nu solicita mecanic materialul in timpul prelucrarii, se pot prelucra materiale foarte fine, subtiri, de cele mai multe ori aproape imposibil de prelucrat prin tehnologia alternativa de frezare/routare CNC

In cazul debitarii mai multor piese odata, in masura in care forma acestora o permite, acestea se pot cupla cu linii comune de taiere. Acest lucru se reflecta in mod direct asupra costului de productie care este mai redus datorita cantitatii mai mici de prelucrare  si a pierderilor mai mici de timp de prelucrare si material.

Materialele sunt lucrate impecabil, indiferent de caracterul de reflexie al materialelor, precizia laserului eliminand riscurile legate de deformarile inestetice sau deterioarea produselor.

  • Debitare laser metale

Tabla otel ST37 (grosime min 0,5mm-maxim 20mm)

Aliaj aluminiu ALMg3 (grosime min 0,5mm-max10mm)

Inox 1.4301 8 (grosime min 0,5mm-max 10mm)

  • Debitare laser nonmetale

MDF (grosime min 4mm-max 30mm)

HPL (grosime min 6mm-max 12mm)

PAL (grosime min 4mm-max 30mm)

PLACAJ ( grosime min 4mm-max 40mm)

Alte materiale la cerere

  • Gravura si marcare

Marcare pentru o varietate vasta de materiale, de la marcare fina pe plastic pana la o marcare in profunzime la o putere ridicata.

Calitatea gravurii laser este de neegalat. Este o procedura speciala de inscriptionare a obiectelor din metal, lemn, plastic.

Gravura laser nu produce reziduuri si nici noxe, iar posibilitatile avansate de optimizare permit gravarea chiar sip e materiale de foarte mici dimesniuni, astfel incat se pot recupera chiar si cele mai mici resturi de materiale.

Debitare ghilotina

Debitarea tablei, cu grosimea de maxim 4mm, folosind o ghilotina de metal, este un process economic si fiabil. Singur inconvenient ar ca suntem limitati la forme dreptiunghiulare si fara perforatii interioare.

In anumite situatii, in care nu este necesara o precizie ridicata, se pot combina procesele de debitare cu ghilotina si cu laser.

Indoire abkant

Pentru realizarea unor elemente mai complexe este necesara indoirea semifabricatelor din tabla la anumite unghiuri. Acest lucru se poate efectua cu ajutorul Abkantului CNC.

Sudura

Realizam suduri din otel sau otel inoxidabil folosind procese clasice de sudura, MIG-MAG. Cu ajutorul specialistilor nostril in sudura si a aparatelor performante, putem realiza proiecte complexe, la standard inalte de calitate.